Blog

Intertoys is failliet

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Lianne
Categorie: Speelgoed
Geplaatst op: 21/2/2019

21
feb

Speelgoedwinkel Intertoys is failliet. Onder meer de concurrentie van discounters is de speelgoedketen fataal geweest. De winkels blijven voorlopig open, terwijl voor de ruim 3000 medewerkers ontslag is aangevraagd. Er wordt met verschillende partijen gesproken over een doorstart.

De grootste speelgoedketen van het land vroeg vorige week surséance van betaling aan. In totaal vallen circa 3.200 medewerkers (1.600 fte) van Intertoys verdeeld over 286 Nederlandse winkels, 2 distributiecentra en het servicekantoor in Amsterdam onder het faillissement. De winkels van ruim 100 franchisenemers in Nederland en de Belgische activiteiten vallen buiten het faillissement. 

Discounters funest voor speelgoedbranche

Aanleiding voor het faillissement is volgens de speelgoedketen de aanhoudende druk op de gehele detailhandel. Door de felle concurrentie in de speelgoedbranche zag Intertoys zijn verkopen in tien jaar tijd halveren. Daar komt voor een speciaalwinkel als Intertoys ook toenemende concurrentie van discounters buiten de traditionele speelgoedmarkt bij. Acties tijdens de feestdagen bij ketens als ALDI, Lidl en Kruidvat zijn funest geweest voor de speelgoedketen, zei Intertoys-topman Roland Armbruster in een interview met NU.nl . "Zij verkopen speelgoed zonder marge om mensen binnen te krijgen, maar wij moeten ervan leven", zei Armbruster. Volgens de directeur kan Intertoys niet meegaan in de lage prijzen die bij die ketens worden gehanteerd. "Als je alleen afhankelijk bent van het speelgoed en die marge niet met andere goederen compenseren kunt, dan heb je verloren."

Inmiddels wordt er aan een doorstart gewerkt van Intertoys, waar ook Bart Smit en Toys XL deel van uitmaken. Diverse partijen praten met de Britse investeerder Alteri, die de speelgoedketen eind 2017 van Blokker kocht. Zij zetten in de afgelopen 14 maanden in op een breed scala aan investeringen en initiatieven om de prestaties van Intertoys te verbeteren. Het ging volgens het AD onder meer om het aanstellen van nieuw en ervaren management, het lanceren van een nieuw IT-platform, webwinkel en leveranciersvoorwaarden, het opschonen van oude voorraden, en het optimaliseren van de supplychain.

Geplaatst op 21 februari 2019

Delen via:

Lianne

Over Lianne

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content netjes wordt gepresenteerd. Met haar krachtige teksten informeert deze koopjesjager jou over het laatste nieuws uit de wereld van aanbiedingen, kortingen en e-commerce.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Lleyton Hewitt (43)Australische tennisserLleyton Hewitt
  • Joe Lieberman (82)Amerikaans politus en voormalig rechterhand van Bill ClintonJoe Lieberman
  • Susan Smit (50)Nederlandse schrijfsterSusan Smit
  Verleden vandaag
  • 1e nylon tandenborstel (1938)De eerste tandenborstel gemaakt van nylon wordt op de markt gebracht door de Amerikaanse firma DuPont.1e nylon tandenborstel
  • Hoogste prijs voor een varken (1979)De hoogste prijs voor een varken ooit wordt vandaag betaald. Er werd in Texas 42.500 dollar neergeteld.Hoogste prijs voor een varken
  Spreuk van de dag

  Als ik het even niet meer weet, doe ik altijd een stapje vooruit.

  Website van de dag
  Facebook.com screenshot
  Facebook.com's Werelds grootste sociaal netwerk wat jou met vrienden en bekenden in contact brengt!Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven