Blog

Bobbejaanland opent eerste VR-achtbaan van de Benelux

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Tech
Geplaatst op: 2/5/2016

2
mei

Het Belgische pretpark Bobbejaanland heeft een primeur te pakken; afgelopen weekend werd namelijk de eerste virtuality achtbaan van de Benelux geopend. De bestaande achtbaan Revolution werd in samenwerking met Samsung omgebouwd tot een futuristische VR-attractie. Met een Samsung Gear VR-bril op je neus ervaar je een adrenaline-rush als nooit te voren!

Virtual Reality achtbaan

In Bobbejaanland kun je sinds afgelopen weekend een ritje maken in een VR-achtbaan. De rollercoaster is de eerste achtbaan in de Benelux waarbij je op hoge snelheid door een virtual reality omgeving raast. Om de achtbaan Revolution nieuw leven in te blazen werkte Bobbejaanland samen met Samsung. Je maakt in feite nog steeds hetzelfde ritje in de achtbaan, maar nu met een Samsung Gear VR-bril op je neus. Je begeeft je op de virtuele Mount Mara, een aanvulling op de bestaande attractie The Forbidden Caves.

Compleet nieuwe ervaring

Roland Kleve, directeur van Bobbejaanland, laat weten dat virtual reality een compleet nieuwe ervaring mogelijk maakt. "Door het gebruik van de allernieuwste technieken komen de gevaren echt tot leven en stijgt de spanning tot een hoogtepunt. Een verrassende beleving in een van de populairste attracties van ons park", aldus Kleve. Om de spannende VR-beleving mogelijk te maken investeerde het pretpark een bedrag van 1 miljoen euro in de attractie. Dit bedrag valt nog mee, aangezien de achtbaan operationaal kon blijven en een bestaande attractie nieuw leven in kon worden geblazen.

Toepassingen Virtual Reality

Virtual Reality wordt steeds populairder. Elektronicafabrikanten en andere bedrijven bedenken steeds meer toepassingen voor de innovatieve VR-technologie. Naast de achtbaan in Bobbejaanland kun je bijvoorbeeld in Amsterdam naar de VR-bioscoop, waarbij je met een VR-bril in een draaiende stoel volledig in de film kan meebewegen. Ook wordt er in ziekenhuizen en het onderwijs flink geëxperimenteerd met VR. Zo is het al mogelijk om tijdens de biologieles door het menselijk lichaam te reizen.

Tijdelijk: wil jij de VR-achtbaan van Bobbejaanland zelf ervaren? Bij Travelbird koop je nu een dagticket Bobbejaanland met korting!

Geplaatst op 2 mei 2016

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Pete Sampras (49)Amerikaans tennisserPete Sampras
  • Klaas-Jan Huntelaar (37)Nederlandse voetballerKlaas-Jan Huntelaar
  • Mark Knopfler (71)Britse gitarist en zanger (Dire Straits)Mark Knopfler
  Verleden vandaag
  • IBM lanceert PC (1981)Computerfabrikant IBM lanceert een computer voor de consumentenmarkt: de PC.IBM lanceert PC
  • Oprichting Willem II (1896)De Tilburgse voetbalclub Willem II wordt opgericht.Oprichting Willem II
  Spreuk van de dag

  Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven