Blog

Nieuw 50 Euro-biljet vandaag gepresenteerd

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Twan
Categorie: Geld
Geplaatst op: 5/7/2016

5
jul

Vanmiddag heeft de Europese Centrale Bank het nieuwe 50 Euro-biljet openbaar gemaakt. Het nieuwe biljet komt in 2017 in omloop.

50 Euro-biljet

Na vernieuwing van de biljetten van 5, 10 en 20 euro was nu ook het briefje van 50 aan de beurt. De veranderingen moeten ervoor zorgen dat het 50 Euro-biljet nog lastiger te vervalsen is.

Veiligheidskenmerken

Het nieuwe ontwerp is voorzien van een veiligheidsdraad aan de zijkant. Ook veranderen de kleuren van de cijfers 50 als het briefje gedraaid wordt en het portret van Europa komt te voorschijn als je het briefje in het licht houdt.

Meest gebruikt

Het briefje van vijftig is het meest gebruikte biljet. Er zijn er meer dan 8 miljard exemplaren in omloop. Dat komt neer op 45 procent van het totale aantal Euro bankbiljetten. De kosten om een briefje van 50 te maken liggen tussen de 6 en 10 eurocent, zo meldt NOS.

Oude biljetten

Natuurlijk blijven de oude briefjes van 50 Euro gewoon geldig, maar zullen naar verloop van tijd door de ECB uit de roulatie worden gehaald.

Geplaatst op 5 juli 2016

Delen via:

Twan

Over Twan

Oprichter van JouwAanbieding.nl en hierdoor één van de pioniers in het Nederlandse dagaanbiedingen landschap. Sinds 2007 staat zijn leven letterlijk dag en nacht in teken van dagaanbiedingen.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Lucia Rijker (54)Nederlandse boksster en filmactriceLucia Rijker
  • Alberto Contador (39)Spaanse wielrennerAlberto Contador
  • Richard Krajicek (50)Voormalige proftennisser. Won in 1996 Wimbledon.Richard Krajicek
  Verleden vandaag
  • Top 4000 op Radio 10 Gold (2005)De langste populariteitshitlijst ooit begon op deze dag met uitzenden. De marathon uitzending zou duren tot 24 december.Top 4000 op Radio 10 Gold
  • Aantreden regering na langste formatie (2011)In België treedt regering-Di Rupo aan, na een formatie van 541 dagen. Hiervoor kreeg België een Guinnes Book of Records vermelding.Aantreden regering na langste formatie
  Spreuk van de dag

  Als je naar het verleden kijkt, sta je met je rug naar de toekomst.

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven