Blog

Maaltijdbox makkelijker opzegbaar dankzij ACM

« Terug naar het berichtenoverzicht

Door: Evelien
Categorie: Subscription services
Geplaatst op: 11/5/2016

11
mei

De Autoriteit Consument & Markt, ook wel bekend als ACM, heeft 6 bekende aanbieders van maaltijdboxen op de vingers getikt. De partijen hielden zich namelijk niet aan de wettelijke bedenktermijn van 14 dagen of communiceerden deze termijn niet duidelijk aan hun klanten. O.a. Beebox, HelloFresh, de Krat, Marley Spoon, Mathijs Maaltijdbox en Streekbox werden door ACM aangesproken. Door de waarschuwing wordt het voor abbonnees makkelijker zich te bedenken wanneer zij een abonnement hebben afgesloten.

Voorwaarden bedenktermijn

ACM ontving steeds meer meldingen van consumenten die ongewild aan een abonnement op een maaltijdbox vast zaten. Uit onderzoek bleek vervolgens dat veel partijen ten onrechte geen bedenktijd aanboden op het abonnement en daar ook niet duidelijk over communiceerden. Consumenten hebben namelijk volgens de wet een bedenktermijn van 2 weken bij het doen van een online aankoop. In het geval van maaltijdboxen begint de bedenktijd op de dag dat de eerste maaltijdbox wordt ontvangen. ‘Consumenten moeten weten dat je je kunt bedenken als je een abonnement hebt afgesloten. Ook als het om verse producten gaat’, aldus ACM-bestuurder Anita Vegter. Dit geldt ook voor andere subscriptions services.

Aanpassingen maaltijdbox

Naar aanleiding van de waarschuwing van ACM geven Beebox, HelloFresh, de Krat, Marley Spoon, Mathijs Maaltijdbox en Streekbox aan hun voorwaarden aan te hebben gepast. Ook wordt er vanaf nu duidelijker geocmmuniceerd over het herroepingsrecht van nieuwe abonneees. Als je gebruik maakt van je herroepingsrecht moet je binnen 14 dagen na ontvangst van de eerste box opzeggen. Dit kan zonder opgaaf van redenen. De maaltijdbox-aanbieder moet je actief over de procedure informeren en een herroepingsformulier verstrekken. Voor de maaltijdboxen die binnen 14 dagen geleverd zijn, moet je als consument wel betalen.

Het gemak van maaltijdboxen

Nu de onduidelijkheid over het herroepingsrecht op maaltijdboxen wordt aangepast, kan het gemak van dergelijke diensten weer voorop staan. Wanneer je weinig tijd hebt voor het doen van boodschappen, iedere avond worstelt met het bedenken van een voedzame maaltijd of je simpelweg wil laten inspireren door verrassende recepten, kan een maaltijdbox uitkomst bieden. Je ontvangt wekelijks een box vol verse groenten, vlees en andere ingrediënten om zeer eenvoudig een heerlijke maaltijd op tafel te zetten. Maaltijdboxen zijn er in allerlei vormen en maten, voor grote en kleine gezinnen, voor speciale dieëten en ga zo maar door. Ook heb je de keus om een maaltijdbox tijdelijk te pauzeren wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat of eens een weekje je eigen boodschappen wil doen.

Geplaatst op 11 mei 2016

Delen via:

Evelien

Over Evelien

Deze duizendpoot houdt JouwAanbieding.nl nauwlettend in de gaten zodat alle content dag in dag uit netjes wordt gepresenteerd. Heb je een vraag voor onze klantenservice? Evelien staat altijd klaar om je te helpen. Met haar allesziende oog speurt zij iedere kortingsactie of online verkoop razendsnel op.

« Terug naar het berichtenoverzicht

  Om te reageren moet je eerst inloggen

  Email*

  Wachtwoord*

  Blog je mee?

  Ben jij enthousiast over JouwAanbieding en vind je 't leuk om te schrijven? Klim in de pen en schrijf mee op het blog van JouwAanbieding. Vertel ons jouw motivatie en wie weet lezen we binnenkort hier wel jouw berichten!

  Bericht insturen

  Nieuws melden

  Heb je een tip voor onze redactie? Een nieuwtje of een onderwerp dat zeker niet mag ontbreken op het JouwAanbieding-blog? Stel ons op de hoogte, en we gaan er mee aan de slag!

  Nieuws melden

  JouwAanbieding blog

  JouwAanbieding blog

  Op het JouwAanbieding blog lees je dagelijks interessante berichten over aanbiedingen, kortingen, besparen, lifestyle, evenementen en meer. De berichten komen rechtstreeks van de redactie! Blijf daarnaast op de hoogte van al het JouwAanbieding nieuws, winacties en andere ontwikkelingen.

  Voor ieder wat wils!

  Voor ieder wat wils!

  Diverse artikelen over aanbiedingen, besparen, kortingen, evenementen, lifestyle, gadgets, tech, reizen, sport en meer: op het JouwAanbieding blog lees je zeer uiteenlopende berichten over van alles en nog wat! Check de blogberichten per categorie om de voor jou meest interessante posts in een paar klikken te vinden.

  Vandaag

  Jarig vandaag
  • Duffy (40)Welsh zangeresDuffy
  • Mark 'Oh (54)Duitse danceproducerMark 'Oh
  • Selma Blair (52)Amerikaanse actriceSelma Blair
  Verleden vandaag
  • Vrijspraak Geert Wilders (2011)Geert Wilders wordt in de rechtszaak omtrent belediging van de Islam vrijgesproken. Diverse media en de film Fitna waren de oorzaak.Vrijspraak Geert Wilders
  • Geboorte 1e Belgische IVF baby (1983)De eerste baby die in Belgie door middel van reageerbuisbevruchting is ontstaan, wordt geboren.Geboorte 1e Belgische IVF baby
  Spreuk van de dag

  Ik geloof niet in bijgeloof, dat brengt ongeluk.

  Website van de dag
  Koffiestore.nl screenshot
  Koffiestore.nlHier vind je alle soorten en maten in koffie apparaten. KoffieDiscounter.nl verzorgt regelmatig een Weekendknaller.Bezoek website

  Nieuwsbrief

  Word lid van JouwAanbieding en profiteer van de vele voordelen:

  • Mis geen aanbieding meer!
  • Al het voordeel in je mailbox
  • Bepaal zelf dag(en) tijdstip
  • Eenvoudig in- en uitschrijven
  • Ontvang exclusieve deals

  Alle deals in 1 nieuwsbrief!

  Inschrijven